Tom Juara My Starz LG 3


Tidak disangkal, ketiga-tiga finalis MY Starz LG musim ketiga, Maisarah Ismail (Sarah), Raja Farah Afzal Raja Ikram (Tom) dan Muhamad Hafidz Muhamed Kamal (Apiz) cukup berbakat. Namun adat pertandingan menentukan hanya seorang saja yang boleh bergelar juara.

Selepas satu sesi persaingan yang sengit, akhirnya Tom, yang menjadi pilihan juri hampir setiap minggu, diumumkan juara musim ketiga My Starz LG. Naib juara jatuh kepada Afiz sementara Sarah menduduki tempat ketiga. Keputusan ditentukan oleh panel juri (50%) yang dianggotai Mas Idayu, Ajai dan Azmeer, serta undian penonton (50%).

Untuk persembahannya malam ini, Tom telah menyampaikan medley lagu "Isabella" dan "Revolusi". Sementara untuk duetnya bersama Mus (kumpulan May), dia telah membawa lagu "Senja Nan Merah". Kemenangannya malam ini dihadiahkan kepada anak tunggalnya, Megat Ariel Shakur Mohd Farhan, yang merupakan inspirasinya.

Penyanyi kecil molek yang bersuara lantang ini pernah mengharumkan nama negara pada tahun lepas di pertandingan World Championship Of Performing Arts (WCOPA) di Los Angeles bersama-sama Siti Sarah dan Bob apabila memenangi pingat emas untuk kategori vokal komtemporari.

Tom membawa pulang wang tunai RM100,000, kontrak bersama Warner Music dan sebuah TV LCD 40 inci sumbangan LG. Apiz pula menerima wang tunai sebanyak RM15,000 serta telefon bimbit LG Chocolate manakala Sarah dihadiahkan wang tunai sebanyak RM5,000 serta home theatre system sumbangan LG.

Grand finale, yang diacarakan oleh Nazruddin Rahman dan Puteri Andreanna Syigim (Anne) ini, telah berlangsung pada jam 9 malam tadi di Pusat Dagangan Dunia Putra. Ia turut menampilkan persembahan daripada Jaclyn Victor dan dua diva ternama, Dato' Siti Nurhaliza dan Kris Dayanti.

- GUA

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.