MyPartnership Portal Tingkatkan Ketelusan

MyPartnership Portal yang dilancarkan bermatlamat untuk meningkatkan ketelusan Unit Kerjasama Awam Swasta (UKAS), kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop. Nor Mohamed berkata paparan maklumat tersebut bertujuan memudahkan sektor swasta khususnya, dan orang awam, mengakses maklumat tentang projek-projek kerjasama awam swasta dan tender-tender yang dikeluarkan.

"Zaman ini adalah zaman ketelusan dan integriti. Portal ini akan menjadi satu lagi medium untuk menyalurkan maklumat mengenai tender dan projek yang diluluskan oleh UKAS," katanya kepada media pada Majlis Berbuka Puasa dan Pelancaran Portal itu di sini.

MyPartnership Portal beroperasi sejak dua bulan lepas melalui laman web UKAS di www.3pu.gov.my.

Paparan maklumat yang terkandung dalam portal itu termasuk iklan tender, keputusan tender, carta aliran proses kelulusan projek, dan pautan ke laman web pemegang konsesi.

Sebagai agensi pusat, UKAS dipertanggungjawabkan untuk merancang dan menyelaras program-program Kerjasama Awam Swasta atau Public Private Partnership (PPP).

- BERNAMA

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.