Jasmine Soraya (Gadis Melayu) Jadi Pengacara "Auto"


Bekas peserta Gadis Melayu musim kedua iaitu Sharifah Jasmine Soraya Syed A Jalil Jamalullail,22, dipilih sebagai pengacara program ‘Auto’ di TV3. Ia akan disiarkan mulai Ahad, pukul 5 petang.

Dalam program berkonsepkan info tentang kereta sebanyak 13 episod itu memberikan wanita ini pengalaman baru selepas menyertai program realiti di TV9 itu pada tahun lalu.

“Saya telah menjalani rakaman program ini di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Baru. Dalam setiap episod saya akan tampil dengan sebuah kereta.

"Selain memberikan info tentang kereta dan penjagaannya, saya juga berpeluang memandu uji kereta baru dan mewah seperti Porsche Panamera, Nissan Extreme dan Volvo.

“Saya rasa sangat seronok apabila dapat mencuba kereta-kereta tersebut kerana saya memang meminati kereta. Selain itu, banyak pengetahuan yang saya pelajari dalam program ini,” katanya yang mempunyai lesen memandu sejak berusia 17 tahun.

Dalam perkembangan lain, Jasmine juga sedang mengikuti pengajian Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa dan Pengurusan Media di Kolej Universiti Taylor dan pada tahun hadapan dia akan menyambung pengajiannya di Australia.

Setakat ini, Jasmine masih mentah dalam bidang pengacaraan dan tidak menolak sekiranya ditawarkan untuk bergelar pelakon pada suatu masa nanti.

Tetapi biarlah dia menamatkan pengajiannya terlebih dahulu sebelum melangkah ke bidang pekerjaan yang lebih serius.

“Insya-Allah, siapa tahu saya akan berlakon nanti. Tetapi buat masa ini kerja bukanlah keutamaan saya. Saya cuma fikir untuk menghabiskan pengajian sahaja.

“Mana tahu saya hanya bekerja di pejabat sahaja selepas ini seperti dalam bidang perhubungan awam dan dunia korporat,” ujarnya lagi.

- MSTAR

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.