Laman web terima syor rakyat diperkenal

Orang ramai kini boleh memberikan cadangan dan berkongsi idea mengenai isu semasa serta polisi kerajaan melalui laman web www.mdcruz.my.

Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Senator Datuk Maglin Dennis D’Cruz berkata, ia diwujudkan bagi membolehkan orang ramai menyuarakan pendapat dan kritikan membina kepada kerajaan tanpa perlu bimbang dikenakan tindakan undang-undang.

“Inisiatif ini dilakukan bagi memberi peluang kepada rakyat menyuarakan pendapat mereka mengenai isu semasa atau hal berkaitan pentadbiran kerajaan.

“Orang ramai boleh melayari laman web itu mulai 1 Oktober 2011 dan menyertai bancian pendapat bagi mengenalpasti keberkesanan inisiatif ini,” katanya pada sidang akhbar bagi memperkenalkan laman web tersebut.

Beliau berkata, segala persoalan yang dikemukakan rakyat akan mendapat respons pihaknya dalam masa terdekat.

“Kerjasama orang ramai amat diperlukan bagi merealisasikan budaya kebebasan bersuara di negara ini,” ujarnya.

Menurutnya, ia juga bagi menggalakkan orang ramai turut sama terlibat dalam menentukan hala tuju pembangunan negara.

“Saya yakin rakyat memiliki idea-idea positif yang boleh diserap dan digunapakai oleh para pentadbir negara kerana kami amat mementingkan kebajikan mereka,” katanya.

- UTUSAN

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.