Sumber Maklumat Terkini

16 Mac 2013

LIMA 2013 jangka tarik 160,000 pengunjungPameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2013 (LIMA '13) di Langkawi kali ini dijangka lebih meriah dengan jumlah kedatangan pengunjung dijangka lebih 160,000 orang sepanjang lima hari acara itu bermula 26 Mac sehingga 30 Mac 2013 ini.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata sasaran itu diyakini dicapai kerana LIMA ‘13 menampilkan pelbagai acara hebat menerusi segmen udara dan maritim.
Beliau berkata, hingga kini sebanyak 78 pesawat sudah mengesahkan penyertaan dalam segmen udara di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC), manakala kapal selam kedua negara KD Tun Abdul Razak akan menyertai 65 kapal tentera laut lain dalam segmen maritim di Awana Porto Malai.


“Antara syarikat terkemuka yang sudah mengesahkan penyertaan mereka dalam acara dwitahunan itu ialah Airbus, Agusta Westland, BAE Systems, DCNS, Eurofighter, Kongsberg, EADS, Sukhoi dan Dassault Aviation.

“Sebanyak 189 syarikat tempatan bakal menyertai LIMA 13 antaranya termasuk Nadi, Sapura, MTU Malaysia dan CTRM,” katanya.

Sumber : BERITA HARIAN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.