16 Mac 2013

Malindo Air Rancang Mula Penerbangan Antarabangsa Menjelang Jun 2013


Model syarikat penerbangan hibrid pertama Malaysia, Malindo Air, merancang memulakan penerbangan antarabangsanya yang pertama menjelang Jun tahun ini.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Chandran Rama Muthy berkata lebih banyak serahan pesawat akan dilakukan dengan permulaan perkhidmatan antarabangsa itu kelak.

"Kami menghampiri sasaran menerima sejumlah 12 pesawat menjelang akhir tahun ini," katanya semasa majlis untuk menyaksikan ketibaan Boeing 737-900ER Malindo Air dari Seattle, AS, di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Malindo Air akan memulakan penerbangannya yang pertama dari Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu pada 22 Mac dan Kuala Lumpur ke Kuching pada 23 Mac.

Chandran berkata Boeing 737-900ER itu adalah pesawat pertama beroperasi di Malaysia dan berkapasiti terbang selama lima jam 30 minit tanpa henti dengan muatan 180 penumpang.

"Kami juga sedang mengkaji destinasi domestik yang lain," katanya.Malindo Air kini mempromosikan tambang penerbangan RM38 sehala ke Kuching dan RM68 ke Kota Kinabalu.

"Jualan tiket sangat menggalakkan," katanya.

- BERNAMA


0 Comments:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.