KALENDAR PERMOHONAN PERTUKARAN GURU (e-GTUKAR) JUN 2013
KALENDAR PERMOHONAN PERTUKARAN GURU (e-GTUKAR) JUN 2013

1 - 30 April 2013 : Tempoh Permohonan

23 Mei 2013 : Keputusan Permohonan (Lulus / Tidak Lulus)

31 Mei 2013 : Keputusan Penempatan Pertukaran (Penempatan Sekolah)

* Tertakluk kepada perubahan.

e-GTukar : http://apps.moe.gov.my/epgo/

Seperti sedia maklum, Permohonan Pertukaran Guru Antara Bahagian / Negeri, Antara Daerah dan Dalam Daerah bagi pertukaran sesi Jun 2013, telah dibuka secara atas talian melalui aplikasi Sistem Pertukaran Guru (e-GTukar) bermula dari 1 April 2013 sehingga 30 April 2013 yang lalu.

Namun begitu, buat masa ini masih belum terdapat sebarang tarikh rasmi berkenaan dengan keputusan permohonan pertukaran guru tersebut akan dikeluarkan.

Sehubungan dengan itu, adalah disarankan untuk sentiasa melayari dan membuat semakan dari semasa ke semasa melalui laman sesawang KPM (http://www.moe.gov.my/) dan juga melalui aplikasi e-GTukar, bagi mendapatkan sebarang makluman dan pemberitahuan terkini berkenaan dengan perkara tersebut.

SEMAKAN KEPUTUSAN PERTUKARAN GURU -eGTukar JUN 2012

 

 

1 ulasan:

  1. saya sarankan pertukaran guru diutamakan kepada ibu tunggal kerana kepentingan utk pendidikan anak-anak (jika ada )..juga yang perlu dipertimbangkan kedudukan guru-guru utk datang mengajar pada masa yang tepat dan awal..semua sekolah seharusnya menyediakan rumah-rumah guru, asrama utk pelajar dan kemudahan lain yang difkirkan perlu.Tidak guna sekolah itu gah tersergam indah andai tidak menyediakan kemudahan rumah utk kaki tanganya..contoh ialah SMK bongawan 2 sehingga hari ini sekolah itu masih mempunyai bilangan murid yang tidak sepatutnya....faktor utama yang saya nampak tidak ada kemudahan rumah atau asrama utk pelajar yang jauh dan guru-guru yang tidak mempunyai rumah.sekolah itu juga terletak ditempat yang saya rasa tidak startegik...jadi bagaimana untuk kita turun padang agar sekolah itu boelh dimajukan. cadanngan saya tempatkanlah pengetua yang cemerlang dan juga guru-guru cemerlang dan kita lihat adakah mereka-mereka (guru-guru ) layak dikatakan cemerlang. Satu lagi..bila saya pergi kemana-mana sekolah guru cemerlang nya mengajar kelas cemerlang sepatutnya tidak begitu..biarlah mereka menggunakan kecemerlangan mereka itu dikelas-kelas yang lemah...mari kita cuba dulu..harap respon saya ini dapat diambil tindakan.tQ KPM.MAMAKU..

    BalasPadam

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.