Jawatan Penolong Juruaudit Gred W27FORMAT DAN CONTOH SOALAN EXAM / PEPERIKSAAN PENOLONG JURUAUDIT W27
Jawatan : Penolong Juruaudit Gred W27 

Kumpulan: Sokongan    
       
Kem/Jab: Jabatan Audit Negara    
         
Jadual Gaji:    
         
Gaji Minimum     Gaji Maksimum     Kadar Kenaikan Gaji Tahunan
RM1,366.27        RM4,433.07          RM145.00
 
Syarat Lantikan:    
   
-  Diploma dalam bidang pengajian perakaunan, pengajian bank atau pengajian perdagangan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
    [ Gaji Permulaan: RM1,667.08 ]

- Licentiate of the Chartered Institute of Secretaries and Administrators of United Kingdom dalam bidang pentadbiran kewangan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
    [ Gaji Permulaan: RM1,892.68 ]

-  lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan:    
- Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Juruaudit adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk KPSL ke jawatan Penolong Juruaudit Gred W27 tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:
   
          i.     mempunyai kelayakan di atas; atau    
          ii.     lulus Peperiksaan Khas; dan    
          iii.     berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.    
         
Deskripsi Tugas:    
- Menolong Juruaudit dalam menjalankan auditan terhadap akaun dan aktivit-aktiviti Kerajaan, Badan Berkanun, Pihak Berkuasa Tempatan dan lain-lain kumpulan wang yang di bawah bidang kuasa Ketua Audit Negara.    
                           


1 ulasan:

  1. Nurul Farhanah Othman
    assalamualaikum..saya sedang mencari pekerjaan dlm bhagian juruaudit.jikalau ada kerja kosong area pasir gudang diharapkan dpt recommend kn pd sy...sy student dip in course islamic banking and finance ,terima kasih ;)

    BalasPadam

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.