Sumber Maklumat Terkini

3 September 2015

Samsung lancar Galaxy S6 Edge plus dan Galaxy Note 5Samsung Malaysia Electronics (SME) pada 3 September melancarkan Galaxy S6 Edge plus dan Galaxy Note 5 untuk pasaran tempatan.

Kedua-dua gajet tersebut mempunyai teknologi serba baharu dengan rekaan yang lebih berinovasi dan kemas.

Antara ciri-ciri terkini yang kami bekalkan ialah seperti teknologi LTE terbaharu, Cat. 9 dan pengecas tanpa wayar," kata Presiden SME, Lee Sang Hoon.

Galaxy Note 5 dan Galaxy S6 Edge plus hadir dengan skrin bersaiz 5.7 inci, dilengkapi lapan teras cip pemproses 64-bit, memori dalaman 32 gigabait (GB) dan menggunakan memori 4GB RAM.

Kedua-dua gajet itu dilengkapi dengan kamera belakang 16 megapiksel (MP) dan kamera hadapan 5MP selain bateri sebanyak 3,000mAh dan dual-sim.

Galaxy S6 Edge plus yang ditawarkan dengan warna emas dan hitam dengan harga RM3,099 termasuk cukai barang dan perkhidmatan (GST).

Manakala Galaxy Note 5 pula ditawarkan dengan warna putih dan emas pada harga RM2,699 dan kedua-dua telefon pintar ini akan berada dipasaran pada 4 September 2015.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.