Beg Disyaki Ada Bom Di Suria KLCCPengunjung ke Menara 2 di Suria KLCC pada Sabtu digemparkan dengan penemuan empat beg yang dikhuatiri mengandungi bom. Beg berkenaan ditemui di bahagian tepi bangunan di antara pintu masuk utama Suria KLCC dan Menara 2 oleh polis bantuan KLCC pada kira-kira 10.30 pagi.

Sepasukan Unit Pemusnah Bom (UPB) dari IPD Dang Wangi lengkap berpakaian kalis letupan bergegas ke lokasi kejadian sebaik saja menerima panggilan. Anggota UPB melakukan prosedur meletupkan beg berkenaan pada kira-kira 1.45 petang di luar menara itu.

Namun tiada letupan berlaku. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Zainuddin Ahmad ketika dihubungi Bernama kemudian mengesahkan beg itu hanya mengandungi pakaian lelaki. Beliau berkata selepas prosedur letupan, beg itu diserahkan kepada polis untuk siasatan lanjut.

Pengarah Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Khiruddin Drahman pula berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada polis bantuan pada pukul 12.35 tengah hari. Sepasukan bomba dan penyelamat dari balai Keramat dan Unit Hazmat dikejarkanke lokasi sejurus menerima panggilan kecemasan," katanya.Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.