8 Oktober 2015

Makanan Untuk Kuruskan Badan1. Cili
- Cili boleh membantu mempercepatkan metabolisme anda. Cili juga penuh dengan antioksidan dan meningkatkan vitamin C bersama beta-karotena.

2. Halia
- Ia adalah makanan yang menggalakkan aliran darah yang baik, mengurangkan keradangan dalam badan dan menyokong fungsi imun yang sihat.

3. Kayu Manis
- Ia boleh membantu menurunan berat badan, membantu meningkatkan metabolisme anda dan memelihara kadar gula dalam darah seimbang. Ia juga memperbaiki peredaran darah dan merupakan sumber antioksida.

4. Teh hijau
- Minum beberapa cawan teh hijau sehari telah didapati berkesan untuk membantu menurunkan berat badan. Teh hijau kaya dengan antioksidan dan membantu meningkatkan tahap tenaga.

5. Serat
- Makanan yang kaya dengan serat membantu anda mengurangkan berat badan. Serat memberikan anda rasa kenyang selepas makan. Contoh, oat.

6. Protein
- Ia bermanfaat untuk penurunan berat badan yang sihat.Protein juga membantu memelihara kadar gula dalam darah supaya lebih seimbang.

Tips Pantas Kuruskan Badan Dengan Cepat

Sumber

0 Comments:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.