Sufi Juara Akademi Fantasia 2015


Peserta berasal dari Singapura iaitu Sufi diumumkan sebagai juara program realiti Akademi Fantasia 2015 (AF 2015) yang berlangsung di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) pada malam 11 Okt 2015.

Kemenangan itu membolehkan Sufi atau nama sebenarnya Mohammad Sufie Rashid, 24, membawa pulang hadiah utama wang tunai RM50,000, percutian ke Dubai beserta trofi sumbangan Astro yang disampaikan oleh pengetua, Edry Abdul Halim.

Sufi menyanyikan lagu berjudul Andai Ku Bercinta Lagi dan sebuah lagu baharu ciptaannya Kisah Dua Muka. Tempat kedua diungguli peserta dari Kuala Lumpur iaitu Syamel atau nama sebenarnya Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 22, dengan membawa pulang wang tunai RM30,000, percutian ke Dubai, dan sebuah trofi sumbangan Astro.

Sementara, tempat ketiga dimenangi oleh Bila atau nama sebenarnya Nurnajmi Nabila Samsaidi, 19, dengan membawa pulang wang tunai sebanyak RM20,000, percutian ke Dubai serta trofi.

Manakala tempat keempat dimenangi oleh Shahrul atau Muhammad Shahrul Amin Kamarozaman, 19, dengan membawa pulang wang tunai RM10,000, percutian ke Dubai serta trofi.

Senarai pemenang diumumkan oleh pengacara Zizan Razak dan Faizal Ismail. Selain pengkritik tetap, Datuk Ramli MS, pengkritik jemputan Datuk Aznil Haji Nawawi, Datuk AC Mizal dan Fauziah Datuk Ahmad Daud. Manakala, juri juara ialah Joe Flizzow dan Stacy.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url