Air Asia berpindah ke Terminal 1 Lapangan Terbang Kota Kinabalu (KKIA)Terminal 2 Lapangan Terbang Kota Kinabalu (KKIA) akan ditutup mulai tengah malam Isnin, 1 Disember 2015. Pesawat penerbangan tambang murah Airasia akan berpindah operasi ke Terminal 1.

Ketua Pegawai Operasi Malaysia Airlines Berhad (MAB) Datuk Abd Hamid Mohd Ali walau bagaimanapun berkata pesawat pertama Air Asia yang akan menggunakan Terminal 1 itu adalah dari Sandakan pada pukul 8.40 malam, Tawau (10.30 malam), Hong Kong ( 11.10 malam), Hangzhou (12.40 tengah malam) dan Guangzhou (3.20 pagi).

Katanya, pesawat Air Asia akan berlepas dari Terminal 1 ke Hong Kong pada pukul 6.40 pagi, Sandakan (6.40 pagi), Kuala Lumpur dan Taipei (7.10 pagi), Kota Bharu (8.20 pagi) dan Tawau (8.50 pagi).

Hamid berkata mereka menjangkakan perpindahan Air Asia ke Terminal 1 akan berjalan lancar seperti mana syarikat penerbangan itu dan pihak berkuasa lain telah bersiap sedia sejak Oktober.

- mSTAR

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.