Gadis mati disyaki didera keluarga


Punca kematian seorang gadis berusia 22 tahun yang memiliki berat badan cuma 18 kilogram pada 26 April 2016 lalu akhirnya terbongkar apabila mangsa dipercayai meninggal dunia akibat didera oleh keluarganya di Kampung Batu 5, Binjai di Kemaman, Terengganu.

Susulan itu, bapa kandung mangsa yang merupakan seorang mekanik berusia 49 tahun, ibu tirinya, 35, serta kedua-dua adik mangsa telah ditahan reman selama tujuh hari bagi membantu siasatan.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Mohd. Said Ibrahim berkata, sebelum ini, bapa gadis malang itu telah memaklumkan anaknya dikenali sebagai Siti Hajar yang dalam keadaan kurus kering telah meninggal dunia akibat demam panas.

Pada mulanya, kematian gadis itu telah diklasifikasikan sebagai kematian mengejut, namun pemeriksaan terhadap mayat mangsa telah menimbulkan syak.

Sehubungan itu, polis me minta agar bedah siasat dijalankan terhadap mayat mangsa di Unit Forensik Hospital Kemaman, katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kemaman.

Menurut Mohd. Said, dua bedah siasat yang dilakukan me nunjukkan mangsa meninggal dunia kerana mengalami kebuluran dan jangkitan kuman.

Malah katanya, sebahagian besar tubuh gadis malang itu juga mempunyai kesan gigitan manusia selain banyak kece deraan lain termasuk lebam pada mata.

Ujian perubatan gigi juga akan dijalankan terhadap ke semua suspek dengan bantuan pakar pergigian dalam masa terdekat dan kes itu kini dikla sifikasikan sebagai kes bunuh, katanya.

Mohd. Said turut meminta orang awam terutama jiran yang mempunyai maklumat tentang kes melibatkan mangsa tampil membantu siasatan dengan menghubungi Ins pektor Lokman Nor Hakim menerusi talian 017-2344 542 atau 09-8591222.

- Kosmo!
Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url