Sumber Maklumat Terkini

14 Mei 2016

Juara Piala FA 2016: Johor Cuti 15 MeiKerajaan negeri Johor mengumumkan cuti khas peristiwa di seluruh Johor pada Ahad sempena kejayaan pasukan Johor Darul Takzim (JDT) merangkul Piala FA 2016 di Stadium Shah Alam, Sabtu malam.

JDT mengalahkan PKNS FC 2-1 pada final Piala FA.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Ismail Karim berkata kerajaan negeri turut mempertimbangkan memberi insentif kepada pasukan Harimau Selatan itu atas kejayaan itu.

"Untuk pemain-pemain, kita bagi insentif dan untuk penyokong-penyokong pula kita bagi cuti," kata beliau ketika ditemu bual oleh Johor FM secara langsung di sini.

Sebagai rekod, JDT sekadar muncul naib juara Piala FA pada 2013 setelah kalah 1-01 kepada Kelantan pada perlawanan akhir di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Skuad Harimau Selatan pernah menjuarai Piala FA pada 1998 yang pada ketika itu skuad itu dikenali sebagai Johor FA (kini dikenali sebagai JDT II).

Ismail, yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), juga berharap kejayaan ini diteruskan secara konsisten dalam kempen Liga Super, yang kini menyaksikan JDT berkongsi mata dengan Felda di persada liga.

Pada kempen Liga Super, JDT kini mengumpul sebanyak 24 mata dengan tujuh kemenangan dan tiga seri, di belakang Felda United yang menang lapan perlawanan dan dua kalah selepas 10 perlawanan.

Sementara itu, Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin mengucapkan tahniah dan berbangga atas kejayaan pasukan itu merangkul piala tersebut.

"Semoga kejuaraan ini menjadi pembakar semangat kepada pasukan Harimau Selatan untuk terus menempa lebih banyak lagi kemenangan pada masa-masa akan datang,"katanya dalam kenyataan di sini.

Beliau juga menjunjung kasih dan tahniah kepada Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang tidak mengenal erti penat atau mengalah untuk terus memastikan kecemerlangan pasukan JDT.

Sambutan kemenangan dijangka diadakan di Taman Yayasan Segamat esok, yang juga lokasi terakhir hari kedua Kembara Mahkota Johor 2016.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.