31 Julai 2018

Gadis Malaysia Cemerlang di England

by

Kejayaan seorang gadis kelahiran Malaysia meraih keputusan cemerlang dalam pengajiannya di University of West England mencuri tumpuan netizen di Twitter sehingga diberi jolokan "beauty with brains" (cantik dan bijak).

Seindah namanya, Sarah Amanda Sahrudin yang berusia 21 tahun ini berjaya memperoleh kepujian dalam Bacelor Perakaunan dan Kewangan ketika menamatkan pengajiannya pada 17 Julai lalu.

Tidak semudah yang disangka, gadis yang berasal dari Shah Alam itu menghabiskan masa dari pagi hingga malam untuk mengulangkaji pelajaran demi menghabiskan pengajian dalam tempoh dua tahun.

"Saya bukan dilahirkan terus pandai, tapi saya sentiasa melipatgandakan usaha untuk mencapai keputusan yang cemerlang.

"Kebiasaannya, saya akan duduk di meja untuk belajar dari pagi hingga ke malam dan kadang-kadang sampai tengah malam untuk mentelaah pelajaran," katanya


Sarah Amanda yang merupakan anak kepada pasangan juruterbang dan bekas pembaca berita popular tahun 90-an, Azura Abdul Karim itu berjaya menamatkan pengajian dalam masa singkat kerana memiliki sijil Juruteknik Perakaunan Bertauliah (CAT) dari Kolej Universiti Damansara Utama (KDU) ketika berusia 18 tahun.








"Pada mulanya saya tidak berhasrat menyambung pengajian dalam jurusan perakaunan kerana tidak begitu berminat dengan nombor.

"Tetapi, selepas ayah mencadangkan untuk ambil jurusan itu dan melakukan solat istikharah, saya teruskan juga," jelas anak keempat daripada enam beradik itu.

Kongsi Sarah Amanda, rahsia kejayaannya adalah harus bijak memberi keutamaan ke atas tugasan yang diberikan oleh pensyarah, selain belajar secara berkumpulan.


Baginya, mungkin tidak semua orang dianugerahkan kebijaksanaan, tetapi dia percaya setiap individu mampu berjaya sekiranya mereka berusaha dengan keras untuk mencapai apa yang diinginkan.

Kata gadis yang menjadikan tokoh perniagaan Aireen Omar, Datin Paduka Marina Mahathir dan Malala Yousafzai sebagai idolanya itu, dia telah ditawarkan pekerjaan sebagai juruaudit di firma audit antarabangsa KPMG sebaik tiba di negara ini pada Sabtu lalu.

Sarah Amanda bercadang untuk bekerja sambil belajar untuk mendapatkan sijil Persatuan Akauntan Bertauliah Berkanun (ACCA).

30 Julai 2018

Krim Bio Ever Plus

by

KEGUNAAN KRIM BIO EVER

Bio Ever sesuai untuk semua jenis kulit. Oleh itu kaum lelaki juga boleh menggunakan produk ini. Bio Ever plus mengandungi bahan botanikal semulajadi seperti pegaga, keladi hutan, kacang soya dan Japanese Long Life Grass. Rumusan aktif ini dirumuskan kedalam liposom dan dihantar kebahagian kulit yang mana ia diperlukan. Bio Ever Plus adalah sejenis krim produk kesihatan yang membantu mengawal atur rembesan hormon badan supaya menjadi normal.

Bio Ever membantu masalah pertambahan berat badan yang disebabkan oleh ketidak seimbangan rembesan hormon dan penurunan kadar metabolisme akibat rembesan hormon yang kurang aktif. Bio Ever Plus membantu meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan masalah badan yang berisi / kembang. Gabungkan usaha anda dengan diet yang betul, minum air bersih dan pengambilan fiber yang secukupnya.

Untuk mendapatkan Krim Bio Ever ini, whatsapp ke no: 013 979 0000
www.wasap.my/60139790000/bioever

KANDUNGAN

Pegaga (Centella Asiatica)

Kaya dengan vitain A & CMenggalakkan penyembuhan lukaMerangsang sintesis kolagen

Wild Yam (Dioscorea Villosa)

Komponen aktif diosgenin boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon progesteronMengawal atur metabolismeAntioksidan dan meregangkan otot

Kacang Soya (Glycine Soja)

Komponen aktif isoflavon boleh ditukar kepada phytohormon yang mirip dengan aktiviti hormon estrogenMembantu masalah endokrinMembantu sintesis kolagen, memutih dan melembapkan kulit


BIO EVER PLUS BERKESAN UNTUK MEMBANTU:

Menegangkan kulit wajah hanya dengan sapuan ditanganMenangani masalah jerawat dan jeragatMenegangkan payudaraMerawat luka dengan cepatMenguatkan otot & menyempitkan farajSakit kepalaAsmaMenstabilkan berat badanMenstabilkan kitaran haidMerawat sakit sendi & sarafBuang air tak lawasLuka untuk kencing manisKatarakAngin pasangDarah tinggi dan sakit pinggangResdungMembantu mendapatkan zuriatSenggugutSakit sarafBatu karangKulit sensitifAngin ahmarKetagih rokokPayudara kecilLumpuhKetulan tiroidKulit mengendurMuka KusamBuasirSakit lututRabunKeguguranUbanPrestasi seksual merosotMasalah kesihatan

KAWASAN WAJIB SAPU BIO EVER PLUS

Nadi di pergelangan tanganNadi di lenganUrat merihLeherAri-ariBelakang PinggangCelah peha

FUNGSI UTAMA BIO EVER PLUS ADALAH:

Badan menjadi lebih sehatMelanjutkan keremajaanMelancarkan sistem peredaran darahMembantu proses detoksifikasiMengatasi masalah-masalah kulit yang timbul akibat hormon yang tidak seimbangMemelihara kulit agar menegang, melembap & mencerahkan kulit

Diantara Fungsi-fungsi Hornon adalah seperti berikut:

Penting didalam kesihatan kulit, menjadikan kulit lebih tegang, anjal, licin dan cerah berseriTampak muda & membuatkan anda kelihatan lebih menikmati kehidupanMeningkatkan prestasi seksual 'kelakian' dan kesuburanMengawal kitaran haid, penting sewaktu hamil & kelahiranMengawal atur degupan jantung & pernafasanMembuat anda tidur nyenyak di waktu malamMembina tulang, memelihara otot & melancarkan fungsi sendiMengawal tekanan, mengelakkan keletihan, mengurangkan kerisauan dan mengawal kemurungan


Akibat hormon yang tidak seimbang:

Berat badan atau bentuk badanDaya ingatan menjadi lemahBerkurangan tenagaKulit wajah cepat menjadi kedut, hilang seri, kusam & kurang anjalRambut gugur & tidak bermayaPelbagai masalah kesihatan

Kunci didalam keseimbangan hormon adalah keseimbangan diantara hormon setrogen & progesteron dimana penghasilan progesteron menjadi semakin berkurangan jika dibandingkan dengan estrogen. Kekurangan progesteron ini menyebabkan masalah kesihatan berlaku. Hormon progesteron & estrogen juga penting untuk kesihatan kaum lelaki.


Gejala-gejala dominan estrogen tidak seimbang seperti:

Alergi termasuk asma, ruam & resdungKekeringan serviksSejuk kaki & tangan akibat lemah fungsi tiroidBerkurangan libido (keinginan seksual)KemurunganMata keringMendapat haid lebih cepatKegemukan dibahagian perut, paha & punggungKeletihanDaya tumpuan menjadi kurangKeguguran rambutSakit kepalaKitaran haid tidak teraturInsomniaPerasaan tidak  menentuOsteoporosisKadar metabolisme rendah


Fungsi Bio Ever Plus untuk Keseimbangan Hormon

Masalah yang berpunca daripada ketidakseimbangan hormon ini sebenarnya boleh diatasi. Antaranya dengan menggunakan bahan yang dapat membantu tubuh merangsangkan keseimbangan hormon


Bio Ever Plus mempunyai ramuan yang dapat menyeimbangkan hormon anda. jadi, gunakanalah Bio Ever untuk membantu tubuh anda mencapai keseimbangan hormon kerana anda boleh mengembalikan KESIHATAN & KECANTIKAN yang optima apabila hormon didalam tubuh anda seimbang.

Untuk mendapatkan Krim Bio Ever ini, whatsapp ke no: 013 979 0000
www.wasap.my/60139790000/bioever

CARA KEGUNAAN

Urut dalam gerakan lawan jam sehingga diserap sepenuhnya pada bahagian berikut:


Sakit kepala/migrain - Belakang telinga & tengkukMeningkatkan keergasan otak / IQ - Tengkuk & belakang badanRambut gugur / botak / beruban - Akar rambut/kulit kepalaSakit mata / katarak / berselaput / rabun  - Sekeliling mataResdung / selsema - Sekitar hidung & leherJerawat / Jeragat - Sekitar leherPenegangan muka - Sekitar leherSakit gigi / gusi / mata ikan - Tempat yang sait & bahagian luar (pipi)Berhenti merokok - Leher & dadaTiroid / Sakit tekak - LeherBatuk - Leher & dadaSakit jantung / dada / darah tinggi - Dada & belakang badanKencing manis - Kawasan pankreas (antara perut & dada). Jika telah luka/busuk/ hampir dipotong sapu disekeliling kawasan tersebutMemantapkan & menegangkan payudara - Sapu disekitar payudaraMenegangkan kulit muka, mencerahkan eye bag, mengurangkan lendut muka & menaikkan tulang pipi - Lengan & seluruh leherHubungan keintiman: Lelaki - Sapu & urutkan terus ke alat sulit 30 minit sebelum bersama, sapu dibahagian pinggan-tahan lama, dibahagian ari-ari juga dibahagian dalam pehaHubungan keintiman: Wanita - Sapu dibahagian ari-ari dan bahagian dalam peha - memantap, mengetat dan menjadikan isteri sensitif.

PERINGATAN

Rasa gatal, ruam, kerap kentut, kulit kepala berkelemumur, perpeluhan dan sebagainya mungkin akan muncul selepas menggunakan Bio Ever. Keadaan ini adalah tanda-tanda pemulihan yang hanya akan berterusan beberapa hari.


Ini berlaku kerana badan sedang mengalami proses detoksifikasi melalui kulit. Tanda-tanda ini akan hilang selepas beberapa hari. Lebihkan minum air kosong, bersenam. rehat secukupnya, mengambil vitamin C, fiber dan antioksidan bagi memendekkan tempoh pemulihan ini.


SOALAN LAZIM


Apakah BIo Ever Plus?

Bio Ever Plus menggunakan sistem bio teknologi untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano sepet pegaga, keladi hutan, kacang soya & rumput Jepun secara terus kedalam darah melalui penggunaan luaran pada kulit. Saiz liposom yang kecil boleh mnghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan.


Pegaga menggalakkan penyembuhan luka & merangsang sintesis kolagen. Keladi hutan dan kacang soya pula mengandungi rumusan yang boleh mengaktifkan hormon tumbuh-tumbuhan yang mirip dengan aktiviti hormon badan.


Bagaimanakah Bio Ever plus mempengaruhi badan kita?

Kacang soya dalam Bio Ever plus mengandungi zat-zat semulajadi dan bahan-bahan antioksidan yang serupa dengan hormon wanita yang amat berkesan dalam menagtasi proses penuaan. Diosgenin yang terdapat dalam Bio Ever Plus pula dapat mengaktifkan hormon-hormon badan seperti progesteron, testosteron, kortisol dan sebagainya. Hormon-hormon ini dapat menyelaraskan sistem badan termasuklah fungsi metabolisme & sistem saraf, disamping melambatkan penuaan organ-organ abdan dan memelihara fungsi fisiologi badan. selain itu rumusan yang terkandung alam keladi hutan dapat memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, ovari & testis serta kelenjar-kelenjar endokrin yang lain dan membolehkan kelenjar-kelenjar ini berfungsi secara lancar, seterusnya menggalakkan sistem hormon berfungsi dengan baik dan memperoleh badan yang sihat.


Tahap penyerapan Bio Ever Plus?

Masa penyerapan adalah kira-kira 2-3 minit bagi selepas haid berhenti sehingga 7 hari sebelum bermulanya haid yang seterusnya. Selepas ini mas apenyerapan akan dipercepatkan dimana ia hanya memerlukan 15 saat sahaja.


Tahap penyerapan yang lebih cepat ini menunjukkan badan manusia mempunyai lebih banyak hormon untuk diagihkan kesetiap kelenjar endokrin. Biasanya, Bio Ever Plus diserap dengan lebih cepat dalam tempoh 7 hari sebelum bermulanya haid.


Cara penggunaan Bio Ever Plus?


Peringkat Awal

Cuba pada kulit dengan kuantiti yang sedikit, perhatikan samada berlakunya keadaan alergi. Sekiranya tiada, anda dicadangkan untuk menghaiskan sebotol dalam amsa 6 hari. Untuk mendapatkan kesan yang optimum dalam amsa yang singkat. Namun sekiranya berlaku alergi anda dinasihatkan untuk menggunakannya pada waktu pagi dan malam. Anda juga diingatkan untuk meminum air yang banyak, banyak bersenam dan mendapat rehat yang cukup.


Tempoh penjagaan

Ia bergantung pada keadaan individu samada untuk meningkatkan atau mengurangkan penggunaan Bio Ever Plus. Anda dicadangkan untuk menggunakannya setiap hari pada waktu pagi & malam. Ia sesuai untuk kegunaan jangka panjang dan tidak akan menyebabkan ketidakselesaan.


Bio Ever Plus lebih baik daripada ubat?

Bio Ever Pus bukan ubat dan ia tidak mengandungi sebarang unsur ubat-ubatan. Ia menggunakan teknoogi penyerapan di mana aloe vera digunakan untuk melembutkan keratin dan membuka liang-liang roma. Minyak kacang soya iaitu liposom yang mengandungi unsur-unsur diosgenin akan dihantar kebahagian kulit diikuti dengan kitaran miktovaskular yang akan menyelaraskan fungsi-fungsi badan. Maka penggunaan Bio Ever Plus membawa kesan yang lebih baik diaman cara penggunaannya adalah berbea dengan ubat-ubatan lain.


Adakah Bio Ever plus perlu digunakan secara berterusan?

Bio Ever Plus kaya dengan hormon semulajadi yang bersifat tumbuh-tumbuhan. Bagi mereka yang mengalami masalah ketidakseimbangan hormon proses penuaan akan berlaku dengan cepat. Penggunaan Bio Ever Plus dapat membantu menyelaraskan sistem endokrin badan, mencegah dan melambatkan proses penuaan. Penuaan merupakan satu proses yang berlaku bersama-sama dengan usia kita. Berikutan dengan peningkatan usia, proses penuaan berlaku dengan lebih cepat menyebabkan fungsi badan semakin lemah. Oleh itu penggunaan Bio Ever seara berterusan dapat memulihkan fungsi badan secara perlahan-lahan dan memelihara badan supaya berada dalam keadaan yang paling optimal.


Apakah jaminan kualiti produk Bio Ever Plus?

Menguji keselamatan setiap jenis bahan mentah bebas daripada bahan kimia yang tidak dibenarkan seperti hydroquione, tretinoin, merkuri, steroid & hormon sintetik.Bio Ever Plus adalah produk halalBebas daripada ujian terhadap binatangTanpa minyak bahan galian. Hanya minyak daripada sumber tumbuh-tumbuhan digunakan.

Adakah badan akan terlalu bergantung kepada Bio Ever Plus?

Tidak. Bio Ever Plus tidak akan menggantikan fungsi dalam sistem endokrin, membenarkan kelenjar dan organa badan mempunyai hormon yang mencukupi dan seterusnya memulihkan kesihatan badan seseorang. Fungsi Bio Ever Plus ialah menjaga kesihatan organ-organ badan, maka ia tidak akan menyebabkan kebergantungan terhadap produk.


Bolehkah Bio Ever plus menguruskan badan?

Ya. Bio Ever Plus membantu masalah pertambahan berat badan yang disebabkan oleh ketidakseimbangan rembesan hormon dan penurunan kadar metabolisme akibat rembesan hormon yang kurang aktif.Bio Ever Plus membantu meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan masalah badan yang berisi/kembang. Gabungkan usaha anda dengan diet yang ebtul, minum air bersih dan pengambilan fiber yang secukupnya. Anda pastu akan kagum dengan keberkesanan produk.


Bolehkah menggunakan Bio Ever Plus semasa haid?

Boleh. Digalakkan untuk teruskan penggunaannya walaupun berlakunya ketidakselesaan. Bio Ever Plus juga sesuai digunakan oleh kaum wanita yang telah mengalami menopause.


Adakah penggunaan Bio Ever Plus akan mengakibatkan haid datang awal atau tertunda?

Boleh, kecuali berlaku ketidakselesaan. Cara penggunaan Bio Ever Plus oleh wanita yang mengalami menopause adalah sama.


Progesteron yang semulajadi akan menyelaras keadaan fisiologi badan kembali kepada normal. Dalam penyelarasan hormon pada peringkat awal, masa kedatangan haid mungkin mengalami perubahan disebabkan oleh keseimbangan hormon bagi setiap individu adalah berbeza, namun ia akan kembali normal selepas itu.


Bolehkah wanita mengandung menggunakan Bio Ever Plus?

Tidak digalakkan. Wanita hamil mengalai perubahan paras hormon badan semasa hamil. Bio Ever Plus berfungsi untuk membantu menyeimbangkan hormon manusia. Justeru itu, wanita hamil tidak digalakkan menggunakan Bio Ever Plus.


Bolehkah kaum lelaki menggunakan Bio Ever Plus?

Boleh. Dioscorea Villosa dalam Bio Ever Plus merupakan ubat tradisional bergred tinggi yang sesuai digunakan oleh kedua-dua kaum lelaki & wanita. Ia dapat ditukar kepada hormon lelaki iaitu testosteron. Dioscorea Villosa bukan sahaja dapat memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal dan testis malah dapat meningkatkan fungsi fisiologi badan, membolehkan kaum lelaki mempunyai badan yang lebih kuat.


Mengapakah rasa gatal atau ruam muncul selepas menggunakan Bio Ever Plus?

Keadaan ini adalah tanda-tanda pemulihan yang hanya berterusan beberapa hari. Hal ini kerana badan sedang menjalankan proses detoksifikasi melalui kulit. Oleh itu kemnculan ruam, kerapkentu, kulit kepala berkelemumur dan sebagainya akan dialami.


Anda usah berasa cemas kerana keadaan ini hanya berterusan beberapa hari dan hilang selepas itu. Anda digalakkan minum lebih banyak air, bersenam, rehat secukupnya, mengambil vitamin C, fiber dan makanan anti-oksidan untuk memendekkan tempoh pemulihan ini.


Kesan sampingan Bio Ever Plus?

Segala simptom-simptom yang timbul selepas penggunaan Bio Ever Plus bukanlah alergi ataupun kesan sampingan. Ia merupakan reaksi yang timbul semasa proses detoksifikasi badan manusia dijalankan. Gunakannya secara berterusan. Segala simptom yang tidak menyenangkan akan hilang selepas proses penyelarasan badan dijalankan (berdasarkan fizikal seseorang, kira-kira 7 hari - satu bulan)


Mengapakah kesan Bio Ever plus diteliti begitu cepat selepas 10 minit menggunakannya?

Bio Ever Plus menggunakan bio-teknologi untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano secara terus kedalam peredaran darah melalui penggunaan luaran pada kulit. Rumusan aktif Bio Ever Plus dirumuskan kedalam liposom, dihantar dan dibebaskan kebahagian badan yang mana diperlukan.


Berapa kerap saya perlu menggunakan Bio Ever Plus sehari?

Kekerapan penggunaan Bio Ever Plus bergantung kepada peringkat-peringkat yang dialami oleh pengguna:


(a) Tempoh penyelarasan

Sapukan sedikit krim Bio Ever Plus pada kulit untuk menguji samada anda sensitif terhadap produk ini. Anda digalak menggunakan Bio Ever Plus pada waktu pagi & malam, sebotol dalam semingu untuk mencapai hasil optimum dalam masa yang singkat.


Anda akan mengalami tanda-tanda pemulihan dalam tempoh ini. Oleh itu, anda perlulah minum lebih banyak air, rehat secukupnya dan bersenam. Perpeluhan adalah cara yang baik untuk membantu menyingkirkan toksin daripada badan.


(b) Tempoh penyelenggaraan

Guna Bio Ever Plus pada waktu pagi & malam, 2 botol sebulan. Anda perlu minum lebih banyak air, rehat secukupnya dan bersenam.


Kandungan utama Bio Ever Plus

Pegaga (Centella Asiatica)Wild Yam (Dioscorea Villosa)Kacang Soya (Glycine Soja)ResveratrolJapanese Long Grass

Keberkesanan Bio Ever Plus

Kaya dengan antioksidan dan anti penuaanKaya dengan diosgenin yang boleh mengaktifkan hormon, membantu menggalakkan kadar metabolisme dan menyelaraskan sistem sarafMemelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, ovari dan testis serta kelenjar-kelenjar endokrin yang lain.Meningkatkan daya stamina dan tenaga


TESTIMONI

Setakat ini sangat banyak testimonial yang dikeluarkan termasuklah beberapa yang kami & doktor teruja sangat, antaranya

Breast cancer stage 4 sembuh dalam masa kurang 1 bulan setengahFibroid pecah secara semulajdi tanpa perlu pembedahanMata yang disahkan buta selama 1 setengah tahun kembali nampakMati pucuk selama 4 tahun setengah kembali berfungsi hanya 2 mingguMati pucuk 2 tahun hanya dengan urutan 1 malam sahaja selesai ...dan banyak lagi

Kalau setakt tiroid, resdung, kencing manis, darah tinggi, sakit tulang belakang tu kira sangat cepat boleh tengok perubahannya, In sha Allah.

Untuk hubungan suami isteri hanya 5 minit sahaja yang malas pun boleh jadi rajin. This is guaranteed!!!


Kenapa ianya menjadi kegilaan orang perempuan?  

Dari muka berjerawat & kesan jerawat, berjeragat, kusam, kurang seri, pucat eyebag besar, eyebag gelap in sha Allah boleh nampak perubahan dalam amsa 20 minit...Bukan sapu dimuka ya..hanya sapu di lengan sahaja!!!


Sapuan di tangan untuk naikkan seri muka, tetiba dalam sebulan anda akan perasan tumit kaki dari pecah jadi licin lembut kemerahan, kesan gelap akibat deodoran dibawah ketiak tetiba cerah kembali, begitu juga dicelah peha...

Masya Allah, its really amazing...

Untuk mendapatkan Krim Bio Ever ini, whatsapp ke no: 013 979 0000
www.wasap.my/60139790000/bioever


20 Julai 2018

Ujian Psikometrik

by



Jika anda dipanggil untuk menduduki Ujian Psikometrik, anda boleh mendapatkan rujukan ujian ini di : https://go.semakan.info/ujian-psikometrik/28

Ujian Psikometrik ini sebenarnya
ujian yang paling mudah
nak jawab.

Kita hanya diberi 2 atau 3 pilihan
jawapan (Ya atau Tidak),
(Betul atau Salah),
(Ya atau Betul atau Tidak Pasti)
ataupun 4 - 5 jawapan yang
menguji keyakinan anda
(Sangat Setuju, Setuju,
Tidak Pasti, Tidak bersetuju,
Sangat Tidak Bersetuju) sebagai
refleksi keyakinan anda
dalam membuat pilihan.

Nampak mudah kan?

TAPI.....
ramai yang terperangkap
dengan masa dan atitud suka
hentam sebab tak cukup masa.

Tahu tak, bila kita hentam,
sebenarnya kita terperangkap
dengan susunan soalan yang
telah dicerakinkan dari
beberapa isu sahaja.

Sebagai contoh ISU PEMBAKARAN
TERBUKA dibuat 3 soalan
yang jawapannya harus sama
tapi diletakkan pada soalan
no 3, 67 dan 108.

Jadi bila anda hentam sebab
tak cukup masa, rasa2 nya
jawapan yang anda beri untuk
soalan 3 dan 67 sama tak
dengan 108?

DI SINI SEBENARNYA SUMBER
KEGAGALAN KEBANYAKAN
CALON. TAPI TAK RAMAI
YANG SEDAR.

Aduhai..
Alahai...
Sayangnya....

Banyak lagi tips dan trick
yang kita kongsikan dalam
rujukan 92 mukasurat yang
anda boleh dapatkan di;

[+] https://go.semakan.info/ujian-psikometrik/28

Biarlah calon-calon lain
'OVER-CONFIDENT' tapi bukan
anda. Kami nak anda CONFIDENT
sebab dah tahu 'jerat-jerat'
yang ada dalam Ujian Psikometrik
ini.

Buat apa 'OVER-CONFIDENT' tapi
nantinya tersungkur?




4 Julai 2018

Kabinet Pakatan Harapan 2018

by


Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman mengetuai kumpulan pertama tujuh menteri yang baru dilantik pada majlis angkat sumpah jawatan Kabinet kerajaan Pakatan Harapan di di Istana Negara, pagi Isnin.

Istiadat angkat sumpah jawatan dan setia serta sumpah simpan rahsia berlangsung di hadapan Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V sambil disaksikan oleh perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri Tun Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali.

Upacara pelantikan baharu itu melibatkan 13 menteri dan 23 timbalan menteri, menjadikan keseluruhan barisan Kabinet Pakatan Harapan (PH) sebanyak 26 menteri.

Sebelum ini, 13 menteri Kabinet telah mengangkat sumpah pada 21 Mei lalu.

Berikut merupakan senarai menteri baharu:

1. Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman

2. Menteri Pembangunan Usahawan, Mohd. Redzuan Md. Yusof

3. Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli, Dr. Xavier Jayakumar

4. Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Saifuddin Nasution

5. Menteri Kerja Raya, Baru Bian

6. Menteri Luar Negeri, Datuk Saifuddin Abdullah

7. Menteri Industri Utama, Teresa Kok Suh Sim

8. Menteri Tenaga, Teknologi, Sains, Perubahan Iklim dan Alam Sekitar, Yeo Bee Yin

9. Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama), Datuk Dr. Mujahid Yusof Rawa

10. Menteri Wilayah, Khalid Abd. Samad

11. Menteri di Jabatan Perdana Menteri (undang-undang), Datuk Liew Vui Keong

12. Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Ignatius Darell Leiking

13. Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Mohamaddin Ketapi

Berikut pula adalah senarai timbalan menteri:

1. Timbalan Menteri Wilayah, Datuk Dr. Shahruddin Md. Salleh

2. Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Perpaduan Negara dan Kesejahteraan Sosial), Dr. Md. Farid Md. Rafik

3. Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Amiruddin Hamzah

4. Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Eddin Syazlee Shith

5. Timbalan Menteri Industri Utama, Shamsul Iskandar Md. Akin

6. Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Sim Tze Tzin

7. Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar, R. Sivarasa

8. Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama), Fuziah Salleh

9. Timbalan Menteri Kesihatan, Dr. Lee Boon Chye

10. Timbalan Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Muhammad Bakhtiar Wan Chik

11. Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Chong Chieng Jen

12. Timbalan Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji

13. Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Hannah Yeoh Tseow Suan

14. Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching

15. Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Steven Sim Chee Keong

16. Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Dr. Ong Kian Ming

17. Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Mahfuz Omar

18. Timbalan Menteri Kerja Raya, Mohd. Anuar Mohd. Tahir

19. Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan, Dr. Mohd. Hatta Md. Ramli

20. Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang), Mohamed Hanipa Maidin

21. Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Kamarudin Jaffar

22. Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Mohd. Azis Jamman

23. Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi, Sains, Perubahan Iklim dan Alam Sekitar, Isnaraissah Munirah Majilis


Top Ad 728x90