Sumber Maklumat Terkini

25 Julai 2019

Tun Mahathir kekal lelaki Malaysia paling dikagumi


Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad sekali lagi mengungguli senarai lelaki Malaysia paling dikagumi, demikian menurut kajian tahunan YouGov yang dinanti-nantikan masyarakat.

Keputusan itu, yang berdasarkan kepada kajian ke atas 1,075 rakyat Malaysia oleh sebuah firma pasaran, juga melihat Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor, angkasawan pertama Malaysia terpaksa mengalah kepada Perdana Menteri berusia 94 tahun itu, untuk menduduki tempat kedua.

Satu lagi nama rakyat Malaysia yang dikagumi dalam senarai sepuluh teratas itu ialah Datuk Lee Chong Wei, yang baru-baru ini bersara daripada bermain badminton Olimpik dengan menduduki tempat keenam.

Usahawan teknologi berstatus hartawan juga antara yang turut disenaraikan.

Antaranya pengasas microsoft dan dermawan, Bill Gates menduduki tempat keempat, pengasas Alibaba, Jack Ma di tempat kelima dan pengasas Facebook, Mark Zuckerberg menduduki tempat kesembilan. - BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.