19 Ogos 2020

Golongan p-Hailing akan dilindungi PerkesoPenghantar aplikasi makanan dan parcel (p-Hailing) bakal dimasukkan dalam salah satu kumpulan yang dilindungi Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso).

Timbalan Menteri Sumber Manusia, Awang Hashim berkata, perbincangan mengenainya sedang dijalankan dengan pihak berkepentingan dalam melindungi hak dan kebajikan mereka.

“Sekiranya semua urusan telah selesai, Menteri Sumber Manusia (Datuk Seri M. Saravanan) sendiri akan mengumumkan perkara tersebut,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan Sistem Pengurusan Integrasi Kemahiran Malaysia (MySPIKE) dan TVET Instructor Eprofiling System (TiPS) di Pusat Latihan Pengajar dan Kemahiran Lanjutan (CIAST), di sini hari ini.

Dalam perkembangan berlainan, Awang menegaskan perundingan masih dijalankan bersama syarikat P-Hailing mengenai tuntutan yang dibuat oleh Gerakan Tuntut Malaysia (TUNTUT) susulan memorandum yang diterima Saravanan bulan lalu.

– Kosmo!

0 Comments:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.