Laman web SSM palsu bagi urusan perniagaan dikesanSuruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mengesan kewujudan laman web dengan alamat url https://online-ssm.com yang menawarkan perkhidmatan pembaharuan pendaftaran perniagaan dan pembekalan maklumat perniagaan secara tidak sah dan mengenakan kadar bayaran tinggi.

SSM dalam kenyataan hari ini memaklumkan orang ramai yang ingin menjalankan urusan berkaitan entiti perniagaan diminta memanfaatkan perkhidmatan atas talian SSM yang dikenali sebagai Portal EzBiz Online dengan alamat url https://ezbiz.ssm.com.my.

"Portal EzBiz Online ini juga boleh dicapai melalui laman web rasmi SSM di https://www.ssm.com.my,” katanya.

Menurut kenyataan itu, antara transaksi yang boleh dilakukan di Portal EzBiz Online ialah transaksi melibatkan pendaftaran perniagaan baharu, pembaharuan pendaftaran, perubahan dan pembekalan maklumat serta penamatan pendaftaran perniagaan.

SSM turut memberi amaran tindakan undang-undang yang tegas akan diambil ke atas pemilik laman web yang menjalankan transaksi melibatkan semua akta yang ditadbir SSM termasuklah transaksi yang melibatkan entiti perniagaan.

Tindakan menutup laman web tidak sah itu sedang dilakukan agensi kerajaan berkaitan dan sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pusat Panggilan SSM di talian 03-77214000 atau emel kepada enquiry@ssm.com.my

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.