Barang kemas bentuk lego berharga RM96,000

 

Pereka barang kemas tersohor, Nadine Ghosn melancarkan koleksi terbaharu yang diinspirasikan daripada mainan kanak-kanak iaitu lego.

Ghosn yang terkenal dengan rekaan barang kemas pelik seperti cincin burger tampil dengan koleksi baharu yang diberi nama ‘Building Blocks’.

Koleksi unik ini mengambil masa dua tahun untuk direalisasikan kerana proses mengukir berlian mengikut bentuk lego adalah sangat sukar.

“Meskipun saya dapat melihat dengan jelas apa yang saya inginkan daripada koleksi ini sejak awal lagi tetapi projek ini memakan masa.

“Setiap proses bermula dengan mencari bahan paling sesuai dan menyempurnakan konsep sambil bekerja rapat dengan tukang ukir berlian adalah perkara paling penting dalam menjayakan koleksi ‘Building Blocks’,” katanya dalam status di Instagram.

Tambahnya, koleksi barangan kemas berbentuk lego ini seperti melawat semula zaman kanak-kanak yang mengajarnya tentang bagaimana untuk membina sesuatu.

“Melawat alam kanak-kanak dengan memori tentang blok mainan pertama. Kali ini dalam bentuk lebih besar, lebih cantik dan lebih baik,” tulisnya.

Harga koleksi ini dilaporkan bermula dari AS$4,480 (RM18,312) hingga $23,380 (RM95,565). 

Sumber : ETX Studio

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.