Lelaki pakai alat pernafasan buatan sendiri tarik perhatian ramai

 

Seorang lelaki warga asing yang mengenakan alat pernafasan buatan sendiri yang kelihatan pelik di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di Kompleks Sukan Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) di sini, menarik perhatian ramai.

Gambar lelaki bersama peralatan 'pelik' itu yang dipercayai dirakamkan seorang pengunjung yang turut berada di PPV berkenaan dua hari lalu tular di media sosial sejak petang tadi.

Pegawai Kesihatan Daerah Langkawi, Dr Mansor Ismail ketika dihubungi mengesahkan kehadiran lelaki yang mengenakan peralatan itu di PPV terbabit untuk menerima suntikan vaksin COVID-19.

"Ya, benar lelaki warga asing itu hadir untuk menerima suntikan vaksin di PPV Kompleks Sukan LADA dua hari lalu.

"Difahamkan, dia dapat panggilan untuk menerima suntikan vaksin menerusi aplikasi MySejahtera," katanya.

Dr Mansor berkata, ketika tiba di kaunter pendaftaran dan menerima suntikan, lelaki itu berpakaian biasa dan lengkap dengan pelitup muka.

"Bagaimanapun, ketika berada di sesi pemantauan lelaki itu dipercayai mengeluarkan peralatan berkenaan dari beg yang dibawa sebelum mengenakan pada muka dan kepalanya.

"Malah berdasarkan pengakuan yang diberikan kepada petugas kesihatan di situ, lelaki terbabit tidak mengalami sebarang penyakit berkaitan pernafasan," katanya.

Beliau berkata, pihaknya tidak pasti tujuan lelaki itu berbuat demikian sehingga menarik perhatian ramai.

Sumber : Berita Harian

 

 

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.