PKP: Semak SOP di laman sesawang MKN

 

Semua maklumat berkaitan prosedur operasi standard (SOP) untuk Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 (PKP 3.0) boleh diperoleh melalui laman sesawang kementerian yang berkaitan serta laman sesawang Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata kementerian juga akan mengaktifkan talian hotline untuk memberi penerangan lanjut mengenai SOP.

Mesyuarat Teknikal MKN hari ini telah memperincikan SOP PKP yang seragam untuk seluruh negara bagi kementerian, aktiviti yang dibenarkan di Kawasan PKP; kebenaran beroperasi dan pergerakan bagi Perkhidmatan Awam dan Swasta serta protokol kesihatan umum.

"Turut diperincikan aktiviti keagamaan, aktiviti sektor perikanan, perladangan, pertanian dan penternakan; aktiviti sukan dan riadah; industri kreatif; Pusat Asuhan Kanak-Kanak, Tabika, Taska, Tadika, Pusat Jagaan Harian dan Pusat Rehabilitasi bagi Orang Kurang Upaya (OKU) dan senarai aktiviti yang tidak dibenarkan," katanya.

Laman Web Majlis Keselamatan Negara (MKN) boleh dilayari di : https://www.mkn.gov.my

 

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.