Nampak ‘hantu jerangkung’ di bangunan terbengkalai

 

Rakaman entiti seram dipercayai hantu yang muncul semasa proses meruntuhkan sebuah bangunan terbengkalai di Hull, England  hampir sedekad lalu terus menimbulkan tanda tanya penduduk tempatan, lapor akhbar Daily Star kelmarin. 

Milldane Tower Blocks (Milldane) adalah salah satu daripada dua buah bangunan di Orchard Park Estate yang diruntuhkan menggunakan bahan letupan pada 11 Ogos 2013 dalam usaha untuk membangunkan semula kawasan tersebut.

Ketika ledakan berlaku di sekitar Milldane, seorang pekerja merakam kelibat entiti itu di tingkat 18 yang mendorong orang ramai tertanya-tanya sama ada blok tersebut berhantu.

Rakaman itu jelas memaparkan entiti tersebut tergantung di tepi balkoni bangunan itu.

Ramai menyangka mereka telah melihat hantu jerangkung, manakala rakaman itu menjadi tular di media sosial pada ketika itu.

Menurut sejarah, pada tahun 1997, satu blok menara Milldane mengalami dua kebakaran serius yang dipercayai dicetuskan dengan sengaja.

Menerusi laporan berita, Milldane adalah blok pangsapuri yang tidak mendapat sambutan masyarakat dan pemilik-pemilik apartmen sangat terdesak untuk mencari penyewa. 

Sumber : Agensi

 

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.