IOUpay, BSN sedia khidmat 'beli sekarang bayar kemudian'

 


IOU Pay (Asia) Sdn Bhd (IOUpay) menjalin kerjasama dengan Bank Simpanan Nasional (BSN) bagi menawarkan perkhidmatan 'Beli Sekarang Bayar Kemudian' (BNPL) myIOU baharu kepada ahli kad BSN.

Ketua Pemasaran IOUpay, Gwen Khor, berkata lebih 6.6 juta ahli kad BSN akan menikmati kemudahan membuat pembayaran ansuran selama sehingga enam bulan menerusi aplikasi mudah alih myIOU, pada kadar sifar peratus di pelbagai gedung peniaga, sama ada di dalam talian dan luar talian.

Katanya, antara perniagaan yang turut serta termasuk SOGO, Senheng, Petsmore, Lazo Diamond, Happikiddo dan Wah Chan.

"Perkhidmatan BNPL oleh IOUpay akan memenuhi permintaan yang semakin meningkat bagi kaedah pembayaran tanpa tunai dalam kalangan pelanggan BSN, sambil membolehkan IOUpay untuk membina portfolio pelanggan yang berkualiti.

"Kerjasama ini akan membolehkan kedua-dua BSN dan IOUpay menyediakan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan dengan menawarkan cara lebih bijak untuk berbelanja dan membeli apa yang anda mahu, apabila anda mahukannya, tanpa menghabiskan wang di bank, sambil menguruskan kewangan dengan berhemat," katanya dalam satu kenyataan.

Ketua Pegawai Perniagaan BSN, Mujibburrahman Abd Rashid, berkata, pihaknya berhasrat untuk meluaskan perkhidmatan kad yang ditawarkan menerusi kerjasama dengan IOUpay.

Ahli kad BSN kini boleh menikmati pelan pembayaran ansuran enam bulan, dengan pembelian serendah RM50 pada kadar sifar peratus, tanpa perlu bimbang dikenakan sebarang kadar faedah atau yuran pengurusan yang tersembunyi," katanya.

Ahli kad BSN akan menerima baucar alu-aluan bernilai RM10 apabila mereka mendaftar untuk aplikasi myIOU, dan 5,000 Ahli Kad Berdaftar BSN yang pertama untuk menghubungkan kad kredit mereka dengan aplikasi akan menerima baucar tambahan RM10.

Dengan perbelanjaan minimum RM500 menerusi kemudahan myIOU, ahli kad BSN akan berpeluang memenangi BSN Sijil Simpanan Premium (BSN SSP) bernilai RM100.

Pemenang juga layak menyertai cabutan bertuah BSN SSP.

Aplikasi myIOU kini boleh dimuat turun dari App Store dan juga Google Play.

Sumber : Berita Harian

Tiada ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.